Werkvoorbereider WTBD

Solliciteer nu

Werkvoorbereider WTBD

EECV (Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V.) Europoort Rotterdam

Solliciteer nu

Wat is vereist?

 • Afgeronde mbo 4 opleiding in Werktuigbouwkunde
 • Ervaring op het gebied van technische werkvoorbereiding is een pre
 • Kennis van en/of affiniteit met SAP (S4/HANA/R4AS), Excel en Word is gewenst
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je bent zorgvuldig, accuraat, analytisch en kwaliteitsgericht
 • In bezit van een rijbewijs B en VCA(H)

Wat krijg je?

 • €3.760 – €5.900 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 37,5-urige werkweek
 • 38 vakantiedagen
 • Budget voor opleidingen, trainingen en bijscholing
 • Laptop en telefoon, lunchfaciliteiten, FiscFree en gratis fruit
 • Vakantiegeld, 13e maand en bijdrage aan je pensioen

Wat doe je?

 • 70% Werkorders voorbereiden
 • 20% Intern overleg
 • 10% Contact met inkoop voor onderdelen en diensten

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Werkvoorbereider WTBD bij EECV ben je verantwoordelijk voor een gecontroleerde en planbare stroom van onderhoudswerkzaamheden die direct bijdragen aan de doelstellingen van het bedrijf. Daarbij zorg je voor het verstrekken van gedetailleerde werkpakketten aan de Scheduler, zodat alle werkzaamheden veilig en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Ook zorg je ervoor dat onderhouds-, reparatie- en bouwkundige taken op een effectieve en efficiënte manier worden gerealiseerd. Hierbij bereid je de onderhoudswerkzaamheden zorgvuldig voor en administreer je technische gegevens om de continuïteit en kwaliteit van het werk te waarborgen.

Daarnaast zet je openstaande meldingen om naar werkorders met behulp van S4/HANA vanuit de smartcockpit en voeg je benodigd materiaal en taken voor diverse interne afdelingen toe. Dit bestaat onder andere uit schoonmaken, testen en andere noodzakelijke taken, zodat de werkorders tijdig kunnen worden ingepland en uitgevoerd. Ook het verzorgen van werkvergunningen behoort tot je takenpakket. Je zorgt voor een correcte administratieve afhandeling van de uitgevoerde werkzaamheden, zoals de registratie van standtijden en het actualiseren van tekeningen bij afwijkingen. Bovendien kun je de Scheduler vervangen bij afwezigheid en zorg je ervoor dat de planning doorgaat.

Je wordt onderdeel van het team Technische Inspectie. Dit team bestaat uit vier Technisch Inspecteurs, vier Werkvoorbereiders en één Scheduler onder leiding van een 1e Verantwoordelijke Technische Inspectie.

Als je het leuk vindt om met oude machines te werken en precies wilt weten hoe ze functioneren en je het niet erg vindt om onder druk te werken, dan is dit de baan voor jou.

Werkweek

Werkvoorbereider WTBD

Op een leuke werkdag heb je alle werkorders voorbereid en verlopen de diensten soepel, met tijdige ontvangst van materialen. Het snel oplossen van problemen geeft daarbij veel voldoening.

Op een minder leuke werkdag heb je een slecht voorbereide werkorder en ontbreken de onderdelen, waardoor je snel actie moet ondernemen om ze alsnog te verkrijgen.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er is geen materiaal beschikbaar voor een acute storing. Wat doe je?

Je neemt contact op met de collega die het materiaal heeft gereserveerd voor een andere klus. Je bespreekt met hem de urgentie van de storing en vraagt of zijn klus kan worden uitgesteld, zodat de materialen beschikbaar zijn voor de acute storing. Indien mogelijk zoek je naar alternatieve oplossingen, zoals het lenen van materiaal van andere afdelingen of het versnellen van de levering van de benodigde onderdelen. Het doel is om de storing zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen, waarbij je rekening houdt met de beschikbare middelen en prioriteiten van de organisatie.

Groeipad

Bij EECV zijn er genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, zowel met trainingen als met opleidingen, zelfs in BBL-vorm. Met behulp van een persoonlijk ontwikkelingsplan bespreek je met je leidinggevende wat jouw doelen zijn op het gebied van werk of persoonlijke ontwikkeling. Nieuwe collega’s die starten in operationele of technische functies worden de eerste maand meegenomen door een ervaren collega/instructeur, zodat ze kennismaken met alle aspecten van het vak.

Werkvoorbereider WTBD

Werken bij EECV (Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V.)

EECV – voluit Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. – bestaat sinds 1967 en is eigendom van de Duitse staalindustriebedrijven thyssenkrupp Steel AG en Hüttenwerke Krupp Mannesmann Gmbh. Op de terminal van 100 hectare wordt jaarlijks zo’n 24 miljoen ton ijzererts en kolen op- en overgeslagen en daarna per binnenvaartschip en per trein vervoert naar Duisburg, waar deze grondstoffen de hoogovens in gaan voor de productie van hoogwaardig staal. De grondstoffen zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en worden in diep stekende zeeschepen tot 365 DWT aangevoerd.

Met kadekranen lossen ze de grondstoffen uit de zeeschepen en worden ze op kilometers transportband vervoert naar de opslag. Op vraag van het moederbedrijf slaan ze de bulkgoederen vervolgens over naar de binnenkade of per trein bij het treinlaadstation. Bij de binnenkade worden duwbakken door zeer geavanceerde machines beladen en neemt het zusterbedrijf van EECV, Thyssenkrupp Veerhaven, het over. Zij vervoeren de grondstoffen per duwbakken naar Duisburg. B

ij Thyssenkrupp Steel in Duisburg wordt gebouwd aan de eerste hoogoven die staal kan produceren met behulp van waterstof in plaats van kolen. De transformatie naar productie van groen staal is hiermee ingezet en EECV speelt hierin een belangrijke rol voor de toekomst.

Open sollicitatie
Staat jouw ideale functie niet in ons huidige vacatureoverzicht? Wij verwelkomen graag open sollicitaties van enthousiaste professionals. Denk jij dat je bij ons past? Klik dan hier om je motivatiebrief en cv in te sturen. We zien je reactie graag tegemoet!

 • Europoort Rotterdam
 • 3% / 97%
 • Gem. leeftijd 45 jaar
 • 300 medewerkers in Nederland
 • Op kantoor casual, buiten uniforme veiligheidskleding

Collega's

Marcel (40) - Plaatsvervangend Spilinspecteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb altijd al een passie gehad voor de Rotterdamse haven, de grote machines en diversiteit spreken mij erg aan, ook is er genoeg ruimte voor zelfontwikkeling.

Wat was je vorige baan?
Verhuizer.

Wat doe je in je vrije tijd?
Boksen en fitnessen.

Jason (31) - WTBD

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij EECV begonnen, omdat ik geïnteresseerd was in hoe alle machines werken. Ik liep al een aantal jaar op het terrein als inhuur medewerker. Ik heb de overstap gemaakt, omdat ik graag meer wilde leren.

Wat was je vorige baan?
Bankwerker/onderhoudsmonteur.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ben ik in de sportschool te vinden. Maar wandelen met mijn vrouw en hond vind ik ook erg leuk.

Steve (22) - Aankomend ICT-Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Ertsoverslagbedrijf Europoort C.V. (EECV) gaan werken vanwege de sterke indruk die ze op mij maakten tijdens mijn stages en vakantiewerk. De mate van collegialiteit en vrijheid die ik daar ervaren heb was uitzonderlijk. Deze positieve ervaring, gecombineerd met mijn passie voor systeembeheer en de mogelijkheden om te groeien als IT-Specialist, heeft mij ertoe aangezet om na mijn studie aan de Hogeschool Rotterdam weer bij EECV aan de slag te gaan.

Wat was je vorige baan?
Dit is mijn eerste fulltime baan. Ik heb in mijn studieperiode aan de Hogeschool Rotterdam nog wel stage gelopen bij RH-Marine (Systeemintegratoren van elektrische en automatiseringssystemen in de maritieme industrie).

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd geniet ik van een actieve levensstijl, waarbij ik 3 tot 4 keer per week in de sportschool te vinden ben om te fitnessen. Buiten de sportschool om ben ik graag sociaal bezig, waarbij ik met vrienden en familie van gezellige momenten geniet op het terras.

Marcel (41) - WTBD 2e verantwoordelijke

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben 15 jaar geleden begonnen bij EECV als grijpermonteur. Ik hoorde via mijn schoonvader dat er een vacature was en heb daarop gesolliciteerd. Het leek mij een mooie uitdaging en dat klopte gelukkig.

Wat was je vorige baan?
Tig lasser in de petrochemie.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd ga ik graag vissen of varen en breng ik graag tijd door met mijn gezin op de camping.

Percy (43) - Botenbaas

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben 15 jaar geleden begonnen bij EECV nadat mijn oom hier ook al werkzaam was. Toen hij mij vertelde over dit bedrijf had ik in eerste instantie geen interesse aangezien ik het naar mijn zin had als glazenwasser. Een aantal jaar later waren er voor mij geen doorgroeimogelijkheden meer in de glazenwasserij en vroeg ik mijn oom nog eens te vertellen over EECV. Hij maakte mij reuze enthousiast over het bedrijf. Ik ben hier als inhuur begonnen om vervolgens door te groeien en in vaste dienst te treden. Hierna ben ik nog doorgegroeid tot waar ik nu sta in mijn carrière.

Wat was je vorige baan?
Timmerman en glazenwasser.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd fitness ik dagelijks en vind ik het leuk om dingen te doen met mijn gezin.

Richard (44) - Plaatsvervangend Spilinspecteur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij EECV gaan werken omdat ik een mooie baan in de haven zocht en het mooi vind om grote machines aan het werk te zien.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor heb ik gewerkt als uitvoerder in de grond, weg en waterbouw.

Wat doe je in je vrije tijd?
Ik sport graag, je vindt mij in de gym of op het voetbalveld. Daarnaast ga ik graag uit eten met mijn vriendin.

Ronald (48) - ETD 1e verantwoordelijke

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag bij een groter bedrijf gaan werken om verder door te kunnen groeien. EECV werd mij aanbevolen door een oom en sprak mij erg aan.

Wat was je vorige baan?
Hiervoor werkte ik in de koel- en verwarmingstechniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd met mijn gezin doorbrengen en fotograferen.

Leander (38) - Project Engineer Elektrotechniek

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was werkzaam bij een bedrijf waar het werk mij na verloop van tijd geen uitdaging meer gaf. Een oud collega stelde EECV voor en ben toen na wat vooronderzoek gaan solliciteren. Ik heb de mogelijkheid gehad om mij te ontwikkelen van monteur tot ingenieur. Samen met het feit dat alle facetten van de elektrotechniek hier aanwezig zijn werk ik hier nog steeds met plezier.

Wat was je vorige baan?
Elektromonteur in de woning- en utiliteitsbouw.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (tennissen, hardlopen, voetballen, snowboarden, fietsen), films en series (bioscoop en streamingsdiensten), veel tijd besteden met gezin (uitjes met en zonder kids, etc.) afspreken met vrienden en/of gezellige buren.

Gerbrand (43) - Monsternemer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als controleur kwam ik regelmatig bij de afdeling bemonstering als tegencontrole, waardoor de automatische bemonstering en de daarbij behorende werkzaamheden mij altijd hebben geïnteresseerd.

Wat was je vorige baan?
Controleur vaste brandstoffen.

Wat doe je in je vrije tijd?
Eropuit met mijn vrouw en twee kinderen, boksen en motorrijden.

Rick (39) - Toezichthouder controlekamer

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben hier komen werken omdat ik het bedrijf al kende vanuit mijn voorgaande functies. Toen ik hoorde dat er een plekje vrij kwam, ben ik hier meteen voor gegaan. Op dat moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Daarnaast vind ik het volcontinue werken enorm leuk, hierdoor ben ik wat vaker thuis met de kinderen. Ook is het beter te combineren met het werk van mijn vrouw, iets wat in mijn vorige functie lastiger was. Het werken in de haven en de machines is uiteraard iets wat ik erg leuk vind en waar ik eigenlijk al mijn hele loopbaan door gefascineerd ben. Ik hoop hier nog verder door te kunnen groeien, want ik ben nog niet uitgeleerd.

Wat was je vorige baan?
Uitvoerder bij Firma Den Bakker.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd proberen wij zoveel mogelijk te reizen en onze kinderen wat van deze wereld te laten zien.

Interessante baan?

Solliciteer nu